12 Nisan 2013 Cuma

Delphi XE4

Merhabalar...

Bilindiği üzere Delphi XE4 ürünü ile birlikte IOS işletim sistemi üzerine yazılım yapmak mümkün olacak. Ürün henüz beta aşamasında ve Nisan ayında yayınlanması planlanmaktadır. FireMonkey FM³ platformunda geliştiricilere sunulacak Delphi XE4 ile iphone üzerinde native kod yapısı ile kodlama yapabileceğiz. Kısacası pascal syntax'ı ile alıştığımız ürünü kullanarak IOS'a yazılım geliştirebilecek, aynı zamanda direkt olarak AppStore üzerinde yayınlama da yapabileceğiz.


Delphi XE4 sürümü yayınlandıktan hemen sonra Android platformu için de betalar yayınlanmaya başlayacak ve kısa bir zaman içinde de Android desteği eklenecektir. Zaten ürün hazırlanırken altyapı çoklu platformu destekleyebilecek şekilde hazırlanmıştır.

IOS için geliştirdiğiniz bir uygulamayı Delphi XE4'ün Android desteği yayınlandıktan sonra eğer kodlarınızda spesifik farklılıklar yoksa yani IOS'a özel bir kod yoksa direkt olarak aynı uygulamayı Deploy kısmından IOS yerine Android seçerek herhangi bir kod değişikliği yapmadan Android üzerine derleyebileceksiniz.

Daha detaylı bilgi için : http://www.embarcadero.com/products/rad-studio/ios-development

Şimdi Embarcadero RAD Studio XE4 beta sürümü ile ilgili hazırladığım birkaç ekran görüntüsünü sizinle paylaşacağım.

İlk olarak File > New > Firemonkey Mobile Application diyerek mobil uygulamamızın şablon seçim ekranını açıyoruz.

























































2 yorum:

  1. Merhaba,

    beta test programına hangi web sitesi üzerinden kayıt oluyoruz ?

    Bilgi verebilir misiniz ?

    YanıtlaSil
  2. Merhaba Ferruh Bey;

    24 Nisan' da Delphi XE4 ürünü piyasaya sürülecektir. Haliyle şu anda beta programı sona ermiş bulunmaktadır. Gelecek beta programlarına kayıt olmak için eğer lisanslı kullanıcıysanız embarcadero firmasına mail atarak talepte bulunabilirsiniz.

    Saygılarımla

    YanıtlaSil